Šīs nedēļas rubrikā “Radīts Ķekavas novadā” stāsts par vietējiem mājražotājiem – “Siliņpapa kūpinājumi”.
“Siliņpapa kūpinājumi” ir mazs ģimenes uzņēmums no Ķekavas novada, kas savu darbību uzsāka 2010. gadā, taču aizmetņi meklējami jau krietni senāk. Līdz tam vienmēr ir gatavoti un kūpināti dažādi gaļas produkti pašu vajadzībām.
Ideja par kūpinājumiem radās gluži vienkārši – gribējās garšīgus produktus bez e vielām un klasiski kūpinātu pēc sentēvu metodēm ar alkšņu malku un marinādēm, kam receptes nodotas no paaudzes paaudzē, tā saglabājot Latvijas garšu.
Uzņēmumā darbojas trīs brāļi – Rihards, Rinalds un Haralds. “Savā mājražotāju darbības komandā esam kā pulksteņa mehānisms, kur katrs ir kā mazs zobrats. Katrs zin kas jādara, kad jāpieslēdzs un kā jāpalīdz ikdienas procesos, lai tiešām viss izdotos!” stāsta uzņēmēji.
Produkcija tiek gatavota nelielos apjomos un realizēta patstāvīgajās tirdzniecības vietās, tirdziņos un veicot piegādes. Uzņēmuma gatavotie gardumi pamatā tiek gatavoti vietējam tirgum, bet bieži vien tiek vesti kā ciemakukulis arī uz citām valstīm – Angliju, Franciju, Vāciju, Somiju, Zviedriju un Dāniju.
“Esam priecīgi un lepni par to, ko darām! Paldies, ka novētējat un izvēlaties mūsu gatavotos gardumus,” pateicas mājražotāji. Uzņēmuma produkciju var iegādāties arī tirdziņos Ķekavas novadā.